Hudpleie for menn

For et friskt og attraktivt utseende er daglig pleie av huden like viktig som å ta vare på håret og resten av kroppen. Ved å rense, eksfoliere (fjerne døde hudceller), tilføre fukt og beskytte huden med effektive produkter, holdes huden i form, og aldringstegnene forsinkes.

Produkter og behandlinger tilpasses hudens behov

Hudtype og eventuelle hudproblemer er svært individuelt og varierer fra person til person. Noen har en fetere hud, mens andre har tendens til tørr hud. Enkelte lider av akne og urenheter eller er plaget av pigmentflekker. Hudens behov forandrer seg dessuten ofte med årene, og kan også variere i takt med årstidene. Huden blir for eksempel tørrere om vinteren i vårt nordiske klima. Derfor er det viktig at hudpleieprodukter og behandlinger er tilpasset nettopp deg og dine behov. Mange menn opplever at de har en såkalt normal/motstandsdyktig hud, men det finnes også menn som har svært sensitiv hud, føler at huden er tørr, har akne osv.

Hvordan vet jeg hvilken hudtype jeg har?

En hudterapeut kan fortelle deg hvilken hudtype du har og hvordan huden din har det. Hudterapeuten vil sette sammen den riktige produktkombinasjonen til deg. Det er svært viktig å få produkter som er tilpasset hudtypen. Pass også på å ta en ansiktsbehandling på en hudpleiesalong i ny og ne. Den renser huden i dybden, reparerer og gjør huden mer motstandsdyktig mot påvirkninger.

Rens, eksfoliering, fuktighetstilførsel og beskyttelse

For et friskt og attraktivt utseende er daglig pleie av huden like viktig som å ta vare på resten av kroppen. Ved å rense, eksfoliere (fjerne døde hudceller), tilføre fukt og beskytte huden med effektive produkter, holdes huden i form, og aldringstegnene forsinkes. 

Rense: Ved å rense huden for overskuddsfett og forurensninger som har samlet seg i løpet av dagen, får du en klarere og friskere hud. Bruk et såpefritt renseprodukt beregnet på ansiktet.
Eksfoliere: Eksfoliering fjerner døde hudceller, rengjør porene i dybden og minimerer dermed både tørrhet og forekomsten av akne og hudormer. Alle produkter fra Exuviance har en lett eksfolierende effekt, det er altså ikke nødvendig å bruke et eget «skrubbeprodukt». Gå gjerne til behandling på en hudpleieklinikk fra tid til annen for en mer intensiv effekt.
Tilføre fukt: Hudens naturlige fuktinnhold avtar ved opphold utendørs, i kaldt klima, ved soleksponering og dusjing/bading samt etter hvert som man blir eldre. Det er derfor viktig at man daglig gjenoppretter hudens fuktbalanse med en krem, lotion eller gele som gjør mer enn å bare tilfører fukt på overflaten midlertidig.
Beskytte: Den fremste årsaken til rynker er soleksponering. En dagkrem med solfaktor beskytter huden mot daglig stråling, pigmentflekker og for tidlig aldring.

Husk!

  • Unngå å vaske huden med sterk såpe, da det kan irritere og tørke ut huden.
  • Bruk milde produkter når du barberer deg, da huden gjerne blir mer følsom etter barbering.
  • Prøv Exuviance Purifying Cleansing Gel som barbergele. Den gir et kremete skum og reduserer effektivt forekomsten av inngrodde hår.
  • Bruk et dagprodukt med solfaktor. Det beskytter mot aldringstegn og alvorlige skader forårsaket av solen.