Hva er AHA?

AHA er en forkortelse for begrepet alfahydroksysyre, en hudpleieingrediens som i løpet av de siste ti årene har fått stor oppmerksomhet på grunn av sine pleiende og aldringshemmende egenskaper.

Finnes naturlig

Alfahydroksysyrer er en samlebetegnelse på en rekke naturlig forekommende syrer. De finnes naturlig i mange næringsmidler, spesielt frukt, og forekommer også naturlig i kroppen vår. En annen vanlig betegnelse på alfahydroksysyrer er AHA-syrer eller fruktsyrer. Det finnes mange forskjellige typer AHA, for eksempel sitronsyre, mandelsyre, eplesyre og melkesyre.

AHA-er har evnen til å frigjøre døde og tørre hudceller ytterst i det øverste hudlaget. Ved å ta bort disse døde hudcellene stimuleres eksfolieringsprosessen. Dermed får den friske og nye huden som ligger under, mulighet til å komme opp til overflaten. Huden ser lysere, jevnere og mykere ut. I gjennomsnitt fornyes det øverste hudlaget, epidermis, av seg selv hver fjerde uke. Denne naturlige og kontinuerlige eksfolieringsprosessen går stadig langsommere etter hvert som vi blir eldre. Det var forskerne bak Exuviances hudpleieprodukter som oppdaget at alfahydroksysyrer bidrar til å normalisere cellefornyelsesprosessen samtidig som de forbedrer en rekke andre forhold i huden. Resultatet blir en hud med yngre og sunnere utstråling.

PHA – den nye generasjonen AHA

Polyhydroksysyrer (PHA) er en gruppe syrer som har alle de positive egenskapene til AHA, men som er mildere og spesielt utviklet for sensitiv hud. Foruten at man får de samme fordelene som med de tradisjonelle AHA-syrene, oppnår man i tillegg en intensiv fuktighetsgivende og antioksidant effekt med PHA. Laktobionisk og maltobionisk syre er de nyeste tilskuddene i PHA-familien – også de utviklet av opphavsmennene bak Exuviance. De nye generasjonene AHA har samme fornyende og eksfolierende egenskaper som tradisjonell AHA. Samtlige polyhydroksysyrer passer utmerket for personer med sensitiv hud og hud med nedsatt barrierefunksjon.

Exuviance – din ekspert på AHA

Når du velger Exuviance, får du produkter som bygger på mer enn 40 års vitenskapelig forskning og tester utført av AHA-teknologiens opphavsmenn. Exuviances patenterte hudpleieprodukter holder høy kvalitet og er basert på avansert og kontinuerlig utviklet AHA-teknologi kombinert med markedets siste nyskapninger innen hudpleie. Alfahydroksysyrene som brukes i rense-, eksfolierings- og/eller fuktighetsgivende dagprodukter, gir huden en vakker utstråling og en ungdommelig følelse.

Et produkt med en korrekt sammensetning av AHA kan bidra til å redusere forekomsten av fine linjer og rynker, motvirke tørrhet, urenheter og pigmentflekker. Det er kombinasjonen av Exuviances skånsomme syrer som gir det fantastiske resultatet. En sterkere syre gir ikke nødvendigvis bedre resultat. Tvert imot kan en for sterk syre ha en negativ virkning. Alle hudtyper kan bruke Exuviance, også sensitiv hud. Exuviance selges kun til kvalifiserte hudterapeuter og hudleger. Besøk en hudterapeut nær deg for å få vite mer om hva Exuviances produkter og behandlinger kan gjøre for deg og huden din.

Vanlige spørsmål

Eksfolierer AHA huden for mye?
Nei. Det er tvert om slik at AHA normaliserer cellefornyelsen og på sikt gir en mer motstandskraftig hud.

Kan man bruke AHA-produkter og få behandlinger med AHA om sommeren?
Ja, det går fint. Men vi anbefaler at man venter 48 timer etter klinikkbehandling før man soler seg – uansett behandling – og at man alltid bruker et dagprodukt med SPF 15.

Er alle produkter som inneholder AHA, like?
Nei. Hvor effektivt et AHA-produkt er, avhenger av en rekke faktorer, deriblant konsentrasjon, pH-verdi, kjemisk sammensetning og hva slags type AHA som er brukt.

Jeg har ekstremt sensitiv hud og reagerer lett. Kan jeg likevel bruke produkter med AHA?
Ja, absolutt, så lenge du velger siste generasjons AHA (PHA). PHA er utviklet spesielt med tanke på sensitiv hud og har alle de positive effektene fra AHA, men uten å irritere huden.

Se vanlige spørsmål her.