A

AHA

AHA er en forkortelse for Alpha Hydroxy Acids, alfahydroksysyrer på norsk.

 

ALPHA HYDROXY ACIDS

Alfahydroksysyrer (AHA) er en gruppe stoffer som finnes i frukt og grønnsaker. Derfor kalles de også for ”fruktsyrer”. De er en av hudpleiens viktigste grunnpilarer takket være de mange positive virkningene de har på huden. Fruktsyrer løser skånsomt opp døde hudceller, noe som gir sunnere hud med mer glød og et jevnere utseende. Dessuten stimuleres hudens cellefornyelse, fasthet og fylde, slik at huden blir smidigere og spenstigere, og rynkene blir merkbart mindre. Vanlige fruktsyrer som er mye brukt i hudpleie, er f.eks. sitronsyre, mandelsyre og glykolsyre. AHA finnes i produkter til både hjemmebruk og profesjonell behandling. Regelmessige AHA-behandlinger på salong er et godt fundament i all hudpleie.

 

AMINOFIL

EXUVIANCEs siste gjennombrudd innen antiaging-teknologien. Aminofil er et patentert aminosyrederivat som har vist seg å øke fyldigheten og fastheten til hudens støttende matriks. Gir huden fornyet volum samt bedre fasthet, og minimerer dermed rynker og linjer.

 

AMFOTERISKT KOMPLEKS

Et proteinkompleks som anvendes i Exuviances produkter for å tilføre AHA i en tilstrekkelig høy konsentrasjon på en skånsom måte for å begrense irritasjon.

 

ANTIOXIDANTER

Stoffer som motvirker oksidering (skader på cellene). Virker ved å binde seg til de frie radikalene som ellers bryter ned huden. Det finnes mange ulike antioksidanter, i hudpleie er Vitamin C og E vanlige. Også ekstrakt fra grønn te og druekjerner har god dokumentert antioksiderende virkning.

 

A-VITAMIN

En ingrediens som er velkjent for sin forbedrende effekt på aldringstegn og akne. Fungerer godt i hudens celler. Det finnes flere ulike typer A-vitamin. I hudpleie benyttes ofte den formen som heter retinol. Den brukes for å øke kollagenproduksjonen og minimere aldringstegn generelt. Kan også ha en positiv effekt på uren hud.

 

B

BIONIC ACIDS

Den aller siste generasjonen fruktsyrer. Har mange gode og dokumenterte egenskaper som forbedrer huden og bekjemper frie radikaler. Passer utmerket for sensitiv hud. Laktobionisk syre og maltobionisk syre er de formene for «Bionic acids» som anvendes i produktene til Exuviance.

 

C

CITRAFILL

CitraFill er et derivat av sitronsyre. Stimulerer produksjonen av kollagen og styrker hudens omgivende støttematriks for økt løft og fastere utseende.

 

C-VITAMIN

Et vannløselig vitamin som er svært viktig for kroppen. Kalles også askorbinsyre. I hudpleie har C-vitamin en antioksiderende virkning, en positiv effekt på kollagenproduksjonen og en utjevnende effekt på hudtonen. C-vitamin er svært ustabilt, og faktorer som valg av riktig type, emballasje og dosering er derfor svært viktige for at et produkt som inneholder C-vitamin, skal ha ønsket effekt på huden.

 

G

GLUKONOLAKTON

Glukonolakton er en PHA og kalles også «andre generasjon» fruktsyre. Det er klinisk bevist at ingrediensen har gode antiaging-egenskaper på huden uten å irritere. Passer derfor også til ømfintlig og rosacea-utsatt hud samt til den sensitive huden rundt øynene. Glukonolakton er også en svært god antioksidant.

 

GLYKOLSYRE

Glykolsyre er en AHA som finnes naturlig i sukkerrør. Stoffets antiaging-fordeler ble oppdaget av dr. Van Scott og dr. Yu, grunnleggerne av Exuviance. Glykolsyre eksfolierer og normaliserer cellefornyelsen, forbedrer hudens struktur og minimerer pigmentflekker. Glykolsyre er også med på å bygge opp hudens kollagen og øke hudens støttende matriks (GAG-er), slik at huden ser fyldigere, fastere og mer ungdommelig ut. Molekylenes begrensede størrelse betyr at de trekker raskt inn i huden. Exuviances produkter er sammensatt med en optimal konsentrasjon og på en måte som minimerer irritasjon.

 

H

HYALURONSYRE

Hyaluronsyre er en bestanddel i huden som skaper volum. Stoffet fungerer som en svamp. Brukes i hudpleieprodukter for å tilføre fukt.

L

LAKTOBIONISK SYRE

Patentert bionisk PHA utvunnet av melkesukker. Laktobionisk syre gjenoppretter fuktbalansen i dybden, mykgjør og bekjemper effektivt frie radikaler. Laktobionisk syre har større molekyler og høyere vekt sammenlignet med AHA og vanlig PHA. Denne unike kjemiske strukturen gjør at den binder mer vann og gjør at den også kan danne en geleaktig matriks som skånsomt tas opp av huden og gjenoppretter fuktighetsbalansen. Laktobionisk syre har dessuten vist seg å gjøre huden fyldigere, noe som gir et jevnere og yngre utseende. Andre fordeler med molekylstrukturen er mildere absorpsjon og eksfoliering, slik at det er mulig å behandle selv svært sensitiv hud.

M

MANDELSYRE

Mandelsyre er en fettløselig AHA som er perfekt for fet, akneutsatt hud. Mandelsyre har naturlig antibakterielle egenskaper som gjør at den er godt egnet ved akneproblemer. Har forøvrig lignende egenskaper som AHA.

N

NEOGLUKOSAMIN

NeoGlukosamin forekommer naturlig i hudens støttende matriks. NeoGlukosamin er nemlig en byggestein i hyaluronsyre, en fuktbærende og volumgivende substans i huden. Hyaluronsyre fyller ut huden naturlig og gjør den fyldig og glatt innenfra. Fine linjer og rynker blir dermed mindre fremtredende, noe som gir et sunnere og mer ungdommelig utseende.

O

OKSYGEN

Navnet på syren i luften vi puster og en av ingrediensene i Exuviance Bionic Oxygen Facial. Molekylært oksygen gir energi til huden og er viktig for kollagenproduksjonen..

P

PEPTIDER

Små byggesteiner i proteiner. Regulerer mange ulike prosesser i kroppen. Ulike peptider har ulike egenskaper, også innen hudpleie. I hudpleieprodukter benyttes de gjerne for å stimulere kollagenproduksjonen og jevne ut pigment.

PHA

En forkortelse for poly hydroxy acids, eller polyhydroksysyrer på norsk.

PHYTOTAL

En talgregulerende planteblanding med mattende effekt.

PLANTEEKSTRAKT

Velutprøvde ingredienser som ekstrakt fra gardenia, grønn te, lakris og fjellplanter benyttes i Exuviances produkter i tillegg til øvrige teknologier for å oppnå best mulig effekt på f.eks. ujevn pigmentering og hud som mangler spenst.

POLYHYDROKSYSYROR

Polyhydroksysyrer (PHA) er en ny generasjon AHA som finnes naturlig i huden. De er milde og svært fuktgivende og har dessuten antioksiderende virkning. I tillegg bygger PHA opp hudens beskyttende barriere og gjør huden mer motstandsdyktig. Passer utmerket til sensitive hudtyper.

R

RETINOL

Retinol en form for A-vitamin. Stoffet bidrar til å redusere aldringstegn som rynker og ujevn pigmentering.

S

SITRONSYRE

Sitronsyre, som finnes naturlig i sitrusfrukter, er en potent antioksidant med dokumentert antiaging-effekt.

V

VITAMINER

Vitamin A, C og E fungerer som antioksidanter som beskytter mot frie radikaler.