Banner image

Hvordan vet jeg hvilken hudtype jeg har?

Første skritt på veien mot en hudpleierutine som passer for deg og dine behov er å finne ut hva slags hudtype du har. Vanlige begreper er normal, tørr, moden, følsom, fet og blandingshud. Hudtypen styres av både gener, alder og miljøfaktorer, og kan også variere med årstidene.

Veien til riktig hudpleie kan være lang og kronglete, og ofte sitter man med følelsen av å ha prøvd absolutt alt, uten resultat. En profesjonell hudanalyse hos en av våre hudpleiere kan hjelpe deg med å finne hudpleien som passer for akkurat din hud og dine behov. Bestill gjerne en rådgivningstime i en av salongene våre for å få vite mer om hva slags hudtype du har.


Normal hud

En normal hud er jevn med normalt store porer med normal til moderat talgproduksjon. En normal hud kan kjennes noe fetere til tider, særlig i den såkalte T-sonen (panne, nese, hake). Samtidig kan den ha en viss overflatisk tørrhet i noen områder, særlig når man blir eldre og talgproduksjonen minker og huden ikke holder like godt på fuktigheten. Huden er ofte relativt problemfri, men av og til kan det oppstå kviser og hudormer.

Rens Purifying Cleansing Gel
Serum Total Correct Vitamin C Tone Correcting Serum
Nattkrem Evening Restorative Complex

Blandingshud

Blandingshud eller kombinasjonshud kjennetegnes av normalt store til store porer og en fetere T-sone (panne, nese, hake) samt tørre partier, vanligvis på kinnene. Det kan være nødvendig å balansere talgproduksjonen og tilføre maksimalt med fuktighet på de tørre partiene. En blandingshud kan rammes av kviser og hudormer.

Serum Brightening Serum
Dagkrem Optilight Dark Spot Minimizer SPF 35
Nattkrem Night Renewal Hydragel

Følsom hud

Hudens struktur er jevn med små til normalt store porer og med normal til lav talgproduksjon. Huden reagerer lett på indre og ytre belastninger. Følsom hud har ofte en tendens til rødme, blussing og tørrhet.

Rens Gentle Cleansing Creme
Serum
 Soothing Recovery Serum
Nattkrem Ultra Restorative Creme

Tørr hud

Tørr hud kjennetegnes av små porer og lav talgproduksjon. Den kan klø og føles stram. Ofte forverres problemene i vinterhalvåret i kaldt og tørt klima. Tørr hud eldes raskere og trenger mye pleie og fuktighet. Tørr hud kan også være følsom og reagere lett på ulike påkjenninger.

Pads med serum Bionic Tonic
Serum Vespera Bionic Serum
Nattkrem Ultra Restorative Creme

Moden hud

Moden hud har fine linjer og rynker, og ofte også tegn på solskader i form av pigmentflekker. Huden har mistet spensten og kan være ujevn eller grov i strukturen. Det vanligste er at moden hud har en tørr tendens, men den kan også være av det fetere slaget. Valg av produkter bør tilpasses ut fra følsomhet og behovet for fuktighet/talgregulering.

Serum Total Correct Serum
Dagkrem
 Total Correct Day SPF 30
Nattkrem Total Correct Hydrate

Fet hud

Fet hud har normalt store til store porer, høy talgproduksjon og en økt tendens til akne og hudormer. Huden blir lett blank i løpet av dagen. I sommerhalvåret kan den fete tendensen øke. Produkter for fet hud regulerer talgproduksjonen, demper glinsende partier og gir en delikat hud med en matt overflate.

Toner Moisture Balance Toner
Serum
Brightening Serum
Dagkrem Sheer Refining Fluid SPF 40

Finn alle de rette produktene for din hudtype i menyen!