Hudpleie for menn

Hudens anatomiske oppbygning er den samme hos menn som hos kvinner, men forskjeller i hormonpåvirkning gjør at huden hos menn ofte er noe tykkere og har en høyere talgproduksjon. Mange menn har en såkalt normal eller sterk hudtype, det vil si en noe mer motstandskraftig hud med større porer. Det er imidlertid viktig å huske at hudkvaliteten kan variere mye fra person til person, så utgangspunktet for profesjonell hudpleie er alltid individet og dets hud og hudtype. Det er selvsagt også mange menn som har følsom eller tørr hud. Hudens tilstand kan dessuten variere med årstiden eller hva du utsetter huden for.

Exuviances produkter og behandlinger tilpasses hudens behov

Hudtype og eventuelle hudproblemer er altså svært individuelt og varierer fra person til person. Noen har fet hud, mens andre har en tørr tendens. En del lider av akne eller er rammet av pigmentflekker. Derfor er det viktig å bruke hudpleieprodukter og behandlinger som er tilpasset akkurat deg og dine behov. Jo mer du skreddersyr og regelmessig oppdaterer hudpleien din, desto raskere og bedre resultater kan du oppnå.

Hvordan vet jeg hvilken hudtype jeg har?

Hos en hudpleier får du vite hvilken hudtype du har, samt hva slags tilstand huden din er i. Deretter gir hudpleieren deg produktanbefalinger spesielt tilpasset deg. Det er uvurderlig å få tips om produkter som passer perfekt til din hudtype. Kombiner dem med regelmessige ansiktsbehandlinger i salong – som rengjør huden i dybden, reparerer den og gjør den mer motstandskraftig mot påkjenninger.

Rens, eksfoliering, fuktighet og beskyttelse

For at huden alltid skal se frisk og sunn ut, er daglig hudpleie like viktig som å ta vare på resten av kroppen. Ved å rense, eksfoliere (fjerne døde hudceller), tilføre fuktighet og beskytte huden med effektive produkter, holder du den i god stand og utsetter aldringstegn.

Rens: Det å rense huden for overskuddsfett og smuss som samler seg i løpet av dagen gjør den klarere og friskere. Bruk et såpefritt renseprodukt til ansiktet.
Eksfolier: Eksfoliering fjerner døde hudceller, rengjør porene i dybden og avhjelper både tørr hud og forebygger akne og hudormer. Alle produkter fra Exuviance har en lett eksfolierende effekt. Behandle gjerne huden i hudpleiesalong av og til for en mer intensiv effekt.
Tilfør fuktighet: Hudens naturlige fuktinnhold synker ved opphold utendørs, i kaldt klima, ved soleksponering, etter dusjing/bading og med alderen. Derfor er det viktig å gjenopprette fuktighetsbalansen i huden daglig med en krem, lotion eller gelé som ikke bare tilfører fuktighet kortsiktig og overflatisk.
Beskytt: Soleksponering er den viktigste årsaken til rynker. En dagkrem med solfaktor beskytter huden mot skadelig stråling, pigmentflekker og for tidlig aldring.

Viktig å tenke på

  • Unngå sterk såpe, da det kan tørke ut og irritere huden.
  • Bruk milde produkter når du barberer deg, ettersom huden blir mer følsom etterpå.
  • Prøv Exuviance Purifying Cleansing Gel som barberingsgelé. Den gir et kremet skum og forebygger effektivt inngrodde hår.
  • Bruk et dagprodukt med solfaktor – det beskytter mot aldringstegn og alvorlige solskader