Ingrediensleksikon

A

AHA
AHA er en forkortelse for Alpha Hydroxy Acid.

ALPHA HYDROXY ACID
Alfahydroksysyrer er en gruppe stoffer som kommer fra frukt og grønnsaker. Derfor kalles de fruktsyrer. En av de viktigste ingrediensene i hudpleie, takket være de mange positive effektene på huden. Fruktsyrer fjerner forsiktig døde hudceller, noe som gir en friskere hud med mer glød og et jevnere utseende. Dessuten stimulerer de hudens cellefornyelse, fasthet og fyldighet, slik at huden blir smidigere, spenstigere og rynker blir mindre fremtredende. Vanlige fruktsyrer i hudpleie er sitronsyre, mandelsyre og glykolsyre. AHA finnes i produkter både til hjemmebruk og salongbehandling. Regelmessige AHA-behandlinger i salong gir et godt grunnlag for all slags hudpleierutiner.

AMINOFIL
Exuviances siste gjennombrudd innenfor antiaging-teknologi. Aminofil er et patentert aminosyrederivat som har vist seg å øke fyldigheten og fastheten i hudens underliggende støttestruktur. Gir huden fornyet volum og fasthet og gjør dermed rynker og linjer mindre fremtredende.

AMFOTERISKT KOMPLEKS
Et proteinkompleks som brukes i Exuviances produkter til å tilføre AHA i en tilstrekkelig høy konsentrasjon på en skånsom måte, for å redusere irritasjon.

ANTIOKSIDANTER
Stoffer som motvirker celleoksidering (skader på cellene). Fungerer ved å binde seg til de frie radikalene som ellers bryter ned huden. Det finnes mange ulike antioksidanter, men i hudpleie er C- og E-vitamin de vanligste. I tillegg har ekstrakt av grønn te og druekjerner en dokumentert god antioksiderende virkning.

A-VITAMIN
Velkjent ingrediens for å motvirke akne og redusere synlige aldringstegn. Fungerer godt med hudens celler. Det finnes flere typer A-vitamin. I hudpleie brukes ofte den formen som heter retinol til å øke kollagenproduksjonen og redusere synlige aldringstegn generelt. Kan også ha en positiv effekt på uren hud.

B

BIONIC ACID
Siste generasjons fruktsyrer, som har vist seg å ha mange gode egenskaper når det gjelder å gi penere hud og motvirke frie radikaler. Passer utmerket for følsom hud. Laktobionisk syre og maltobionisk syre er de bioniske syrene som brukes i Exuviances produkter.

C

CITRAFILL
Citrafill er et derivat av sitronsyre. Stimulerer kollagenproduksjonen og styrker hudens støttevev for en hud som føles fastere og spenstigere.

C-VITAMIN
Et vannløselig vitamin som er svært viktig for kroppen. Kalles også askorbinsyre. I hudpleie har C-vitamin en antioksiderende virkning, positiv effekt på kollagenproduksjonen og utjevnende effekt på hudtonen. C-vitamin er svært ustabilt, og det kreves derfor riktig type, forpakning og dosering for at et produkt med C-vitamin skal ha effekt på huden.

G

GLUKONOLAKTON
Glukonolakton er en PHA som også kalles «andre generasjons fruktsyre». Det er klinisk bevist at den har gunstige antiaging-effekter på huden uten å irritere, og den passer derfor også for følsom og rosacea-utsatt hud samt for det sensitive hudområdet rundt øynene. Glukonolakton har også en god antioksiderende virkning.

GLYKOLSYRE
Glykolsyre er en AHA som finnes naturlig i sukkerrør. Syrens gunstige antiaging-effekter ble opprinnelig avdekket av dr. van Scott og dr. Yu, som er grunnleggerne av Exuviance. Glykolsyre eksfolierer og normaliserer cellefornyelsen, forbedrer hudstrukturen og gjør pigmentflekker mindre fremtredende. Glykolsyre bidrar dessuten til å bygge opp hudens kollagen og har en gunstig effekt på hudens støttestruktur (GAGs), slik at huden føles fyldigere, fastere og mer ungdommelig. Syren består av små molekyler, slik at den trekker raskt inn i huden. Exuviances produkter har en optimal konsentrasjon og en sammensetning som gir minimalt med irritasjon.

H

HYALURONSYRE
Hyaluronsyre er en bestanddel i huden som er med på å gi den volum. Stoffet binder fuktighet, omtrent som en svamp. Brukes i hudpleieprodukter for å holde hudoverflaten fuktmettet.

L

LAKTOBIONISK SYRE
Patentert bionisk PHA utvunnet fra melkesukker. Laktobionisk syre gjenoppretter fuktighetsbalansen i dybden, gjør huden mykere og bekjemper effektivt frie radikaler. Laktobionisk syre har større molekyler og vekt sammenlignet med AHA og vanlig PHA. Den unike kjemiske strukturen gjør at den binder enda mer vann, og at den kan danne en geléaktig støttestruktur som forsiktig tas opp i huden og gir en optimal fuktighetsbalanse. Laktobionisk syre har dessuten vist seg å gjøre huden fyldigere, noe som gir et jevnere og yngre utseende. Andre fordeler med molekylstrukturen er mer balansert absorpsjon og eksfoliering, slik at også den mest sensitive huden kan behandles.

M

MANDELSYRE
Mandelsyre er en fettløselig AHA som er perfekt for fet og akneutsatt hud. Mandelsyre har også naturlig antibakterielle egenskaper som gjør at den passer for bruk på akneutsatt hud. For øvrig har syren tilsvarende egenskaper som AHA.

N

NEOGLUKOSAMIN
NeoGlukosamin forekommer naturlig i hudens støttestruktur. NeoGlukosamin er nemlig en byggesten for hyaluronsyre, en fuktighetsbærende og volumgivende substans i huden. Hyaluronsyre fyller ut huden naturlig og bidrar til at den føles fyldigere og glattere innenfra. På den måten blir fine linjer og rynker mindre fremtredende, noe som i sin tur gir et piggere og mer ungdommelig utseende.

O

OKSYGEN
Et livsviktig stoff i luften vi puster inn – og en av ingrediensene i Exuviance Bionic Oxygen Facial. Molekylært oksygen gir energi til huden og er viktig for kollagenproduksjonen.

P

PEPTIDER
Små byggesteiner for proteiner. Regulerer mange forskjellige prosesser i kroppen. Ulike peptider har ulike egenskaper, også i hudpleie. Vanlige bruksområder i hudpleie er å stimulere kollagenproduksjonen og jevne ut pigment.

PHA
En forkortelse for poly hydroxy acid.

PHYTOTAL
En talgregulerende planteblanding med mattende effekt.

PLANTEEKSTRAKTER
Gjennomtestede ingredienser som ekstrakt av gardenia, grønn te, lakris og fjellplanter brukes i Exuviance-produktene sammen med andre teknologier for å få best mulig effekt på for eksempel ujevn pigmentering og hud som har mistet spensten.

POLYHYDROKSYSYRE
Polyhydroksysyrer er en ny generasjons AHA-er som forekommer naturlig i huden. De er milde og svært fuktighetsgivende og har dessuten antioksiderende virkning. PHA bygger opp hudens beskyttelsesbarriere og gjør huden mer motstandsdyktig. Passer utmerket for følsom hud.

R

RETINOL
Retinol er en form for A-vitamin som bidrar til å gjøre aldringstegn som rynker og ujevn pigmentering mindre fremtredende.

S

SITRONSYRE
Sitronsyre finnes naturlig i sitrusfrukter og er en potent antioksidant og AHA med dokumentert antiaging-effekt.

V

VITAMINER
A-, C- og E-vitamin er antioksidanter som beskytter huden mot frie radikaler.