I hvilken rekkefølge skal jeg bruke produktene?

Toner, krem, serum, punktbehandling, essens, konsentrat … hjelp! Det er ikke alltid like åpenbart hvordan og når forskjellige hudpleieprodukter skal påføres. En gyllen regel er å begynne med produktet som er lettest eller tynnest og avslutte med det som er «tykkest». Alle følger ikke alle trinnene, men rekkefølgen nedenfor kan likevel være en god rettesnor. Hvis du er usikker på hvilken rutine som passer for deg, kan en hudpleier hjelpe deg med å skreddersy et godt opplegg. Finn en salong nær deg..

1. Renseprodukter

Rens er alfa og omega i hudpleie, så rens alltid huden morgen og kveld. Hvis du bruker mye sminke, kan du gjerne rense to ganger, men du trenger ikke å bruke to forskjellige renseprodukter. Ikke glem halsen. Etterpå er huden klar for å ta imot alle de velgjørende ingrediensene i de påfølgende trinnene. Du bør rense huden selv om du ikke bruker sminke, siden det både på dagtid og i løpet av natten samles opp smuss og «forurensning» på huden.

Renseprodukter

2. Ansiktsvann eller toner

Ansiktsvann og toner er egentlig det samme, og brukes dels til å fjerne eventuelle rester av rens, smuss, overskuddsfett eller sminke, men fremfor alt til å balansere hudens pH-verdi, tilføre fuktighet og noen ganger også eksfoliere med syrer. Selv om ansiktsvann og toner ofte nevnes som en del av rengjøringsrutinen, er det et pleiende produkt som forbereder huden på neste trinn. Påføres med en bomullspad eller tilsvarende som kan gjenbrukes.

Toners

3. Eksfoliering med syre

Hvis du bruker peel pads eller en eksfolierende, talgregulerende løsning (solution), påfører du det etter ansiktsvann/toner. Avhengig av hudtype, behov og produkt kan dette eksfolierende eller talgregulerende trinnet gjøres morgen og/eller kveld, eller noen ganger i uken. Obs! Hvis du bruker SkinRise Bionic Tonic pads, hører de hjemme i serum-trinnet.

Glycolic Polish

4. Essens

En essens er ofte nesten like tynn som en toner, men har enda mer pleiende og fuktighetsgivende egenskaper. Klappes inn med hendene i hele ansiktet.

5. Punktbehandling

Kalles også spot treatment og brukes til å punktbehandle akne eller pigmentflekker. Påføres i dette trinnet for å få best mulig sjanse til å virke på huden. Brukes gjerne morgen og kveld for best effekt.

Punktbehandling

6. Serum

Et serum er litt mer tyktflytende og inneholder ingredienser som gir ekstra næring til huden. Et serum er supert hvis du vil optimere hudpleierutinen og jobbe spesifikt med for eksempel tørr hud, rødme, rynker, pigmentflekker, glød … ja, listen kan gjøres lang. Påfør noen dråper med hendene i hele ansiktet, morgen og kveld, eller bare morgen eller kveld. Det bestemmer du ut fra hvor mye tid du har og hvilke andre produkter du bruker. Prøv deg frem.

Serum

7. Øyekrem

Det er rundt øynene de aller første rynkene viser seg, siden huden her er tynnere og mer følsom enn ellers i ansiktet. En øyekrem er spesielt utviklet for å være effektiv uten å irritere. Dyttes forsiktig inn i huden rundt hele øyet. Obs! Ikke for langt ned, for da går du glipp av den gode effekten der den trengs.

Øyekrem

8. Krem

Til slutt er turen kommet til dag- eller nattkremen. En krem gir ytterligere fuktighet og velgjørende ingredienser til huden samtidig som den beskytter mot fukttap og påvirkning fra omgivelsene. Om morgenen skal du bruke en dagkrem med solfaktor, året rundt. Hvis du vil bruke samme krem både morgen og kveld, må du passe på å legge til solfaktor om morgenen.

Dagkrem og Nattkrem

Bonus

Du kan gjerne bruke en ansiktsmaske en gang eller to i uken for å gi huden ekstra omtanke og pleie. En maske påføres etter rens og toner. Etter at du har skylt av masken med vann, forsetter du med ansiktsvann/toner og påfølgende trinn.

Ansiktsmaske