Følsom hud

Følsom hud er en vanlig tilstand, men den kan arte seg på mange ulike måter

I mange undersøkelser svarer hele 50 % av kvinnene som ble spurt, at de opplever at huden blir sensitiv. Det er ikke alltid huden er like sensitiv som den føles, men det er likevel en tilstand som mange trenger hjelp med. I Norden har vi en relativt høy forekomst av f.eks. rosacea, tørrhet og eksem. Om vinteren blir tørr hud og nedsatt hudbarriere som regel et større problem. Det er også flere som overbehandler huden på egen hånd og trenger hjelp til å få huden tilbake i balanse.

Sensitivitet kan ytre seg på mange ulike måter. Sensitiv hud er til en viss grad «reaktiv», det vil si at den reagerer negativt på f.eks. friksjon, sol og ulike stoffer i hudpleie, sminke, renseprodukter. Sensitivitet kan også vise seg i form av mer eller mindre vedvarende rødhet i huden. En sensitiv hud kan ha akne, en annen kan være veldig tørr, og noen kan ha eksem.

Felles for behandlingen av sensitiv hud er å la huden få en pause fra det som irriterer, og bruke mild og barrierestyrkende hudpleie, ved behov i kombinasjon med medisinering.

Exuviance – pionerer innen behandling av sensitiv hud

Tradisjonelt anbefales milde, beroligende og fuktighetsgivende produkter ved sensitivitet for å unngå å irritere huden. Exuviances produkter med PHA tilbyr mer enn det. De er ikke bare skånsomme/milde og fuktighetsgivende, men bidrar også aktivt til en betydelig sterkere og forbedret hudbarriere – noe som er alfa og omega for den sensitive huden. Samtidig har de dokumentert aldringshemmende effekt.

Med hudpleie fra Exuviance trenger du ikke inngå noen kompromisser!

Exuviances hudpleie med PHA gir huden en rekke fordeler:

  • Mild, komplett, barrierestyrkende og fuktighetsgivende pleie.
  • Beskytter mot nedbrytning og skadelig påvirkning fra omgivelsene.
  • En mer motstandsdyktig hud med mindre synlige aldringstegn.

Viktig å tenke på

  • Særlig ved perioral dermatitt er det viktig at huden først får en omstart, og at kunden derfor avslutter sin nåværende rutine og unngår alle aktive produkter.
  • Ved rosacea er det også hensiktsmessig å starte med å styrke huden med PHA-produkter. Deretter kan du rolig og gradvis introdusere mer aktive produkter. Rosacea responderer svært godt på A-vitamin, og du kan derfor med fordel introdusere retinolpeelingen Radiance Peel på salong.

Les mer om Exuviances klinikkbehandlinger for følsom hud.

Produkter som passer for deg med følsom hud

Besøk en hudpleiesalong

Besøk en hudpleiesalong der du bor for en personlig hudanalyse og et skreddersydd behandlingsprogram.

Besøk en hudpleiesalong

Besøk en hudpleiesalong der du bor for en personlig hudanalyse og et skreddersydd behandlingsprogram.